Luft til luft varmepumpe

Det finnes ulike typer varmepumper i markedet og de fungerer på hver sin måte. Den vanligste varmepumpen her i Norge, er luft-til-luft varmepumpen. Den fungerer på den måten at den henter luft utenfra som den blåser inn i boligen. De nyere varmepumpene kan hente varme fra uteluft helt ned til 25 minusgrader. Luft-til-luft varmepumper er et populært valg og en god investering for lommebok og inneklima.

Luft til luft varmepumpe

Det finnes ulike typer varmepumper i markedet og de fungerer på hver sin måte. Den vanligste varmepumpen her i Norge, er luft-til-luft varmepumpen. Den fungerer på den måten at den henter luft utenfra som den blåser inn i boligen. De nyere varmepumpene kan hente varme fra uteluft helt ned til 25 minusgrader. Luft-til-luft varmepumper er et populært valg og en god investering for lommebok og inneklima.

Fordeler med luft til luft varmepumpe

Det føles bra å gjøre tiltak som fører til en lavere strømregning, humøret blir faktisk bedre når du betaler mindre i regninger. Å anskaffe seg en varmepumpe er en god investering som man ikke kommer til å angre på. En varmepumpe gjør ikke bare strømregningene mindre, den gir også boligen et bedre inneklima. En varmepumpe gir hverdagen et lite løft, både om sommer og vinter. Om vinteren brukes varmepumpen til å varme opp boligen og om sommeren brukes den til å kjøle ned boligen. Med andre ord finnes det en rekke fordeler.

Ulike fordeler med luft til luft varmepumpe:

 1.         Bedre inneklima
 2.         Lavere strømregninger
 3.         Miljøvennlig
 4.         Aircondition om sommeren
 5.         Renere luft

Stadig flere ser verdien i å eie en varmepumpe og det dukker derfor også opp noen spørsmål relatert til temaet. Du gjør lurt i å undersøke og ta noen vurderinger før du investerer i en varmepumpe. I markedet finner vi mange varmepumper og det kan derfor virke vanskelig å ta en beslutning, men vi hjelper deg gjerne på veien. Det du selv som tar det endelig valget, men vi kan betrygge deg med at en luft-til-luft varmepumpe som regel vil være et godt valg.

Beste varmepumpe

Har du bestemt deg for å kjøpe en luft-til-luft varmepumpe? Du har kanskje tenkt på at du ønsker den beste varmepumpen på markedet? Vi forstår deg godt. Skal du først investere i en varmepumpe kan det være lurt å sikte høyt. Du finner enkelt ut hva andre har erfart og deres vurderinger av ulike varmepumper hvis du tar et raskt søk på internett. Det finnes også tester som kan hjelpe deg litt på vei mot valget du skal ta. Husk at testene fort kan endre seg, da produktene stadig er utvikling. Vi har alle ulike behov og budsjett, så husk at du skal finne den varmepumpen som passer deg selv best, ikke hva andre har.

Test av varmepumper

Du kan enkelt finne frem til tester hvis du søker litt rundt på internett. Testene viser deg hvilke merker som eksisterer og hva du har å velge mellom. Det kan være vanskelig å vite hvilke tester man kan stole på, da det finnes mange av dem. Holder du deg til norske troverdige nettsider, kan du få en liten pekepinn, men ikke stol blindt på testene. Husk at det er viktig å være kildekritisk. Målet er at du finner en varmepumpe som imøtekommer dine behov. 

Tenk på dette når du skal kjøpe varmepumpe:

 1.         Varmepumpen bør være energieffektiv
 2.         Varmepumpen bør kunne brukes som Aircondition om sommeren
 3.         Varmepumpen bør være tilpasset norske forhold og temperaturer
 4.         Varmepumpen bør ha en pris du kan leve med – du skal ikke føle at du overbetaler

Varmepumpens levetid

Levetiden på varmepumper varierer, men de fleste har en levetid på mellom 10 og 15 år. Varmepumpen skal i utgangspunktet vare i mange år og blir sett på som en investering. Det tar ikke lang tid før man sparer inn investeringen som er gjort, for strømregningene blir mindre. Forhåpentligvis kan du etter noen år tenke “Jeg har faktisk spart penger!”.

Spare strøm med varmepumpe

Flesteparten av oss drømmer om å kunne spare penger og vi skulle gjerne ha spart penger på det meste. Det er for eksempel en herlig følelse å kunne spare penger på strømregningene våre, spesielt siden disse er relativt kjedelig å betale. Skaffer du deg en varmepumpe har du muligheten til å spare strøm, noe som både er bra for miljøet og for lommeboka.

Vinteren blir bedre med varmepumpe

Hvert eneste år kommer utrolig nok vinteren overraskende på oss. Er du en av de mange som ofte tenker på at du burde ha gjort noen tiltak, for eksempel at du burde ha skaffet deg en bedre oppvarming? Når det er varmt i luften er det lett å tenke at det er lenge til vinteren kommer, vi ender derfor opp med å utsette det som burde gjøres innen den tid. Når vinteren først kommer, angrer vi på at ikke tiltak ble gjort, som eksempelvis å gå til innkjøp av en varmepumpe. Det er helt klart på tide å anskaffe seg en varmepumpe, kanskje dette er året du faktisk skal ta det skrittet og investere? Du kommer ikke til å angre, vinteren blir mye bedre hvis du får den varmen du behøver.

Etter vinteren er det mange som gleder seg til sommer og varmere tider. Det er minst like viktig å ha et behagelig inneklima om sommeren så vel som vinteren. Det kan fort bli varmt inne i boligen når det er varmt ute, men dette problemet kan varmepumpen løse. Varmepumpen passer alltid på at innetemperaturen er slik du ønsker.

Installasjon av varmepumpe

For å installere en varmepumpe, må det en profesjonell montør til. Dette fordi det er viktig at alt blir utført riktig og at alt skal fungere optimalt. Alle varmepumpene vil kreve arbeid, men hvor mye avhenger av hva slags varmepumpe du skal ha og hvor den skal plasseres. Det kan være praktisk å slå sammen oppussing av bolig og installering av ny varmepumpe hvis man har mulighet til det. Du får på den måten “slått to fluer i en smekk.”

Luft til luft varmepumpe som passer for deg

Leverandører gir deg gjerne gode tips om hva slags varmepumpe som passer for deg, så ikke nøl med å ta kontakt. Det varierer fra person til person hvilken varmepumpe som passer hvem. Ulike faktorer spiller inn, blant annet hvor i landet du bor. Dette med tanke på hvilke temperaturer varmepumpen skal takle. Varmepumpen må altså være tilpasset klimaet. Finn den luft-til-luft varmepumpen som gjør den jobben du ønsker og som gir deg ønsket temperatur inne i boligen din.

Enkel å bruke

En luft-til-luft varmepumpe er enkel å bruke og den er godt tilpasset slik at alle kan ha en slik i hjemmet sitt. Det er lett å stille inn og styre temperaturen selv. Skulle du ønske veiledning eller forklaring må du ikke nøle med å kontakte leverandøren. De innehar mye kunnskap om sine produkter og har hjulpet mange med både bruk og installasjon tidligere.

Skaff deg varmepumpe i lavsesongen

Du kan spare penger dersom du undersøker markedet for å finne ut av når leverandørene har minst å gjøre. Hvor mye leverandørene har å gjøre til enhver tid, kan slå ut på prisen. Når det er lavsesong i salg av varmepumper, kan du ende opp med en veldig god pris, for leverandørene har også behov for kunder i lavsesongen.

Spar penger på å sammenligne

For å være sikker på å spare penger når du skal kjøpe en luft-til-luft varmepumpe, er det å innhente flere tilbud det smarteste du gjør. På den måten kan du finne det alternativet som passer deg og din lommebok best. Valget er ditt å ta!

Slik får du pris på luft-til-luft varmepumpe:

For at du skal slippe å ringe rundt til mange forskjellige selskaper, har vi gjort prosessen enkel for deg.

 1.    Fyll ut ett skjema (tar ca. 3 minutter)
 2.    Velg hvilke leverandører skjemaet skal sendes det til
 3.    Du blir kontaktet med flere gode tilbud
 4.    Velg det beste tilbudet for deg

På vår side fyller du enkelt ut et skjemaet til vår samarbeidspartner, som vi så sender videre. Du kan bare ta det med ro, mens alt går av seg selv. Det tar ikke lang tid før leverandørene kommer tilbake med uforpliktende tilbud og vi garanterer at mange ønsker deg som kunde. Deretter er du som tar valget. Du får i hvert fall mange muligheter og du velger det tilbudet som passer best dine/familiens behov og boligen best.