Varmepumpe service

Få beste tilbud på varmepumpe service

Finn beste varmepumpe med kun 3 enkle steg!

l

1. Fyll ut skjema nedenfor

Du fyller kun ut ett skjema – som sendes til flere selskaper.  Vi gjør den tidkrevende jobben for deg!

2. Finn lokale leverandører

Velg opp til fem selskaper du ønsker tilbud fra. Vi har samlet de trygge og beste selskapene på ett sted.

3. Få beste tilbud

Selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde – og strekker seg langt for å gi deg gode tilbud.

Tar ca. 2 minutter

Det tar kun to minutter å fylle ut skjema.

w

Helt uforpliktende

Å få tilbud er gratis og uforpliktende.

i

Få opptil 4 tilbud

Få tilbud av leverandørene

Sammenlign varmepumpe fra disse merkene

Dette må du vite om varmepumpe service

Flere og flere skaffer seg varmepumpe. For alle som har eller vurderer å kjøpe varmepumpe kan det være lurt å vite litt om service og vedlikehold. 

Varmepumpe service

Det finnes heldigvis en rekke leverandører og firmaer som gjør service på varmepumper. Dette for at kunder skal ha et godt produkt i lang tid.

Det er alltid slik at jo bedre man passer på tingene sine, jo lenger holder de. Varmepumper er kostbart og derfor er det viktig å være ekstra nøye på vedlikehold.

Det er viktig at du følger med på varmepumpen og passer på at den fungerer slik den skal. Dersom effekten går ned eller du ser andre tegn til at den kunne trenge service, er det viktig at du får gjort det innen kort tid. Husk også på at mange varmepumper har garanti, det kan være lurt å merke seg hvor mange år garantien gjelder for. Benytt deg av denne garantien dersom noe skulle skje.

Husk også på at du ikke skal mekke, skru eller fikse noe på varmepumpen selv. Er det noe galt bør du kontakte fagpersoner som vet akkurat hva de skal gjøre – og eventuelt hva de ikke skal gjøre. Det er dumt å teste ut selv, for å så kanskje ende opp med å gjøre noe man senere får angre på.

Varmepumpehus til utedel

Det er anbefalt å skaffe seg ekstrautstyr til den delen av varmepumpen som befinner seg utendørs. Denne delen må tåle mye vær og vind, derfor er det gunstig at den har en form for beskyttelse. Mange leverandører leverer varmepumpehus som kan festes på denne utedelen. Da holder skitt, møkk, løv, snø, regn osv. seg unna selve pumpen og gjør at den vil fungere optimalt og holde seg bedre lenger. Mange synes også et slikt varmepumpehus gjør at utedelen tar seg bedre ut, i og med at den uansett vil stikke ut fra huset. Du kan få varmepumpehus i både metall og tre – og du kan male huset i den fargen du ønsker. Da vil den kunne matche huset ditt.

Varmepumpe service

Dersom du velger å få en service på din varmepumpe vil den trolig leve lenger. Noe av det du kan få hjelp til å sjekke/utføre på en service er følgende ting:

 • Lekkasjekontroll
 • Rengjøring av innedel
 • Rengjøring av utedel
 • Rensing
 • Bytte av filter
 • Desinfisering
 • Måling av effekt/temperatur
 • Sjekking av batterier/fjernkontroll/ekstrautstyr
 • Sjekk av skruer og kabler
 • Sjekk av oppheng/installasjon
 • Sjekk av varmepumpens ytelse
 • Kontrollmåling av spenning (strøm/jord)

Hva som inngår i en full service fra en leverandør kan variere fra firma til firma. Det er derfor lurt at du avklarer dette på forhånd, slik at du vet akkurat hva du får.

Dersom du har en egen avtale om varmepumpe service bør du få en ordentlig god sjekk og de burde være fleksible med tanke på tidspunkt. Hvis du enda ikke har fått deg varmepumpe, men vurderer et kjøp, kan det være lurt å snakke med leverandøren om service. Finn ut av om dette er noe de tilbyr og spør hva en service eventuelt vil inneholde.

Flytte på varmepumpe

Av ulike grunner kan det hende at man på et tidspunkt ønsker å flytte varmepumpen fra det stedet man opprinnelig plasserte den. Det er selvfølgelig lurt å gå både to og tre runder med seg selv før man bestemmer seg for plassering av varmepumpe, men ting kan forandre seg.

For noen er dette med flytting av varmepumpe viktig fordi de har kjøpt en bolig der varmepumpe allerede er installert. Noen opplever da at varmepumpen står et helt annet sted enn det de hadde sett for seg. Dette kan for eksempel ødelegge for hvordan man selv ønsker å møblere.

Det går heldigvis an å flytte på de fleste varmepumper, men det krever at du tar kontakt med en leverandør/montør. Det kan også hende at du trenger en elektriker i tillegg, dette kommer litt an på hva slags pumpe du har.

Det beste du kan gjøre er å ta en telefon til en installatør og forhøre deg om saken. Informerer om hva slags pumpe du har, når den ble montert, hvor den er festet og hvor den skal flyttes. Da kan forhåpentligvis denne montøren svare deg på hvor mye dette vil koste og om det faktisk er mulig – om du kan forvente et godt resultat. Hvis installatøren er usikker på stedet du vil flytte det til, kan det hende det blir en befaring i første omgang. Husk at varmepumper som er av typen veggmodell bør henge på en spesiell måte for å fungere optimalt – dette er grunnen til at noen velger å gå for en gulvmodell.

Bytte filter på varmepumpe

Husk at det er stor forskjell på varmepumpene, derfor lønner det seg å lese litt om akkurat den modellen du har. De fleste varmepumper har to filter, et som ofte omtales som grovfilter og et som da kalles finfilter. Du gjør lurt i å rense/bytte disse, da øker du sjansen for at varmepumpen din lever lenger.

På internett finnes det for øvrig en del videosnutter som viser deg hvordan du går frem. Disse kan du for eksempel finne på YouTube, eller du kan sjekke nettsiden til merket på din varmepumpe.

Slik rengjør du varmepumpen

Det er veldig viktig at du tar sikringen eller trekker ut kontakten til varmepumpen din, før du går i gang med vedlikeholdet. Husk på det!

Innedelen til varmepumpen din kan du enkelt rengjøre med en mykt og fuktig klut. Dette er en enkel jobb da varmepumpen sjelden har store/vanskelige flekker eller mye møkk på seg. Det handler om å få vasket vekk støv, smuss eller lignende. Dette er også fint for utseendet.

Når det kommer til utedelen så er det viktig at denne til enhver tid er fri for løv, snø, is, grus, møkk osv. Derfor er det lurt å gjøre noen grep. Som nevnt er det en mulighet å skaffe seg et varmepumpehus, da slipper du å selv passe på at utedelen ikke for eksempel har masse løv på seg.

Dersom du ikke har et varmepumpehus må du være nøye på å fjerne det som eventuelt legger seg oppå eller rundt varmepumpen. Når du fjerner løv, snø, is eller lignende er det viktig at du ikke bruker noen form for verktøy til dette, da det fort kan skade pumpen. Du kan godt bruke en fuktig klut også på utedelen, dersom det er behov for det – men ikke bruk mye vann – ikke spyl delen.

Service på varmepumpe

Som du nå har skjønt så er det en del grep du kan gjøre selv for å passe på at varmepumpen holder seg godt. Både med tanke på effekt og utseende – begge deler burde være svært viktig for deg hvis du har investert i en god varmepumpe. Det er altså viktig at du tar dette seriøst og at du faktisk setter av tid til vedlikehold. Det kan være fort gjort å glemme slike ting.

Husk også på at du burde ha en service. Skriv gjerne ned i kalenderen din når neste service bør være, slik at du er sikker på at det ikke går i glemmeboken. Aller viktigst er det at du tar kontakt med en installatør/leverandør dersom du merker at varmepumpen har begynt å «slurve».

Det er altså to ting du må huske på: Du må gjennomføre vedlikehold/vask av varmepumpen selv og du må passe på å få en service av varmepumpen din innimellom.

Mange har opplevd at varmepumpen plutselig fungerer mye bedre igjen, etter at de har hatt en skikkelig grundig service på den. Da blir man utrolig fornøyd med å ha hatt en slik service!

Håpet er at du ikke trenger service så ofte og at varmepumpen din fungerer helt optimalt, det er større sjanse for at det skjer dersom du er nøye på å selv ta deg godt av pumpen. Start med godt vedlikehold fra dag én, da kommer varmepumpen din til å være fornøyd med deg.

Varmepumpe tilbud

Er du en av de som fremdeles ikke har fått rotet deg til å skaffe en varmepumpe? Da er det på tide at du tar grep. Du kommer garantert ikke til å angre etter at du har fått den i hus. Det betyr nemlig lavere strømregninger og bedre inneklima. Du får det varmere om vinteren og kaldere/svalere om sommeren. Det som nå høres ut som en drøm, det kan faktisk bli virkelighet!

Hvis du har lyst til å kjøpe en varmepumpe, burde du ta kontakt med en del ulike leverandører. Da kan du også innhente mer enn ett tilbud, og du vil på den måten kunne sammenligne prisen. Det betyr at du kommer til å spare penger!

Etter at du har fått flere ulike tilbud kan du vurdere disse og deretter ta det valget som passer best for akkurat deg. Vi kan garantere deg at samtlige leverandører ønsker å gi deg et tilbud – så du trenger ikke nøle med å ta kontakt med dem.

Nyttige artikler om varmepumper

Enova tilskudd: Dette må du vite

Enova tilskudd: Dette må du vite Det er mange som har spørsmål om Enova-tilskudd. Har du planer om å skaffe deg en varmepumpe burde du lese deg opp på dette. Her gir vi deg relevant og viktig informasjon.  Få tilbud på varmepumpe fra flere selskap med ett skjema...

Varmepumpe som oppvarming

Varmepumpe som oppvarming Synes du ofte det blir kaldt om vinteren? Hjelper det ikke med alle ovnene du har? Er strømregningene dine for høye? Da kan det hende du skal vurdere en varmepumpe som oppvarming. Du er ikke alene om å kjenne...

Derfor ønsker mange seg vannbåren gulvvarme

Derfor ønsker mange seg vannbåren gulvvarme Har du vannbåren gulvvarme hjemme? Da er du heldig. Mange ønsker seg vannbåren gulvvarme, og det kan være en stor fordel å ha dette hvis du skal kjøpe deg varmepumpe. I denne artikkelen får du...

Derfor bør du velge energibrønn

Derfor bør du velge energibrønn Funnet ut at tiden er inne for å gå til innkjøp av varmepumpe? Dette innlegget forteller deg hvorfor du burde velge energibrønn Varmepumpe Selv om varmepumpe er en fantastisk investering, betyr det også at...

Skal du velge gulvmodell eller veggmodell

Skal du velge gulvmodell eller veggmodell Det er på tide å gjøre seg klar for vinteren – mange velger varmepumpe som årets løsning på kulden. Bestemt deg for å kjøpe varmepumpe? Da er det fremdeles noen valg som må tas. Mange synes det...

Varmepumpe som varmekilde

Varmepumpe som varmekilde Det er stadig noen som vurderer å skaffe seg varmepumpe, men vet de egentlig hva de trenger? Varmepumpe kan være en god løsning for mange, men vær klar over at det finnes mange valg og løsninger. Varmepumpe Det...