Varmepumpe som oppvarming

Synes du ofte det blir kaldt om vinteren? Hjelper det ikke med alle ovnene du har? Er strømregningene dine for høye? Da kan det hende du skal vurdere en varmepumpe som oppvarming.

Du er ikke alene om å kjenne kulden godt på kropp og sinn. Vi i Norge må tåle lave temperaturer, men det betyr ikke at vi alltid synes det er så fantastisk. Inne vil man i hvert fall kunne ha det godt og varmt, man vil holde på kosen.

Det varierer fra husstand til husstand hva slags midler man bruker for å varme opp. Noen er livredde for at strømregningene skal bli høye og sparer derfor på strømmen. Det fører til at man må ty til mye klær og tepper. Andre er avhengig av at det er godt og varmt hele tiden, men det kan bety mange tiltak og store utgifter til strøm. Det er heller ikke alltid det tar seg så godt ut å ha huset fullt av vifteovner. Uansett behov eller utfordring kan en varmepumpe være løsningen som gir deg et bedre inneklima og strømregninger som er snillere mot økonomien din.

Vær oppmerksom på at det finnes utrolig mange varianter, derfor kan det være lurt å innhente litt informasjon før man foretar kjøpet.

Varmepumpe

Det finnes varmepumper med ulike virkemåter. Den vanligste og kanskje mest populære er luft til luft varmepumpen. Denne fungerer ved at den henter energi fra luften ute, og deretter blåser den varmluft inn i boligen din. Denne varmepumpen har en utedel og en innedel.

Akkurat hvordan den ser ut eller hvor stor plass den tar kommer an på hvilket merke og hvilken modell du velger. Det finnes for eksempel både veggmodell og gulvmodell, du tar det valget som vil fungere best i ditt hjem.

En varmepumpe har ofte en liten fjernkontroll som gjør at du kan ha full kontroll over temperaturen til enhver tid. De nyeste varmepumpene har også ofte muligheten til å koble på en ekstradel som gjør det mulig å styre pumpen fra mobiltelefonen din. Da har du full kontroll selv om du ikke er hjemme – du får både oversikt og muligheten til å gjøre boligen varmere eller kaldere før du kommer hjem.

De siste årene har det vært en stor økning. Både av varmepumper på markedet og av husstander som ønsker å kjøpe. Stadig flere ser verdien i å ha varmepumpe som oppvarming. Dette fører til at flere produsenter kaster seg på, og flere modeller dukker stadig opp. Slik vil det trolig fortsette i fremtiden.

Oppvarming

varmepumpeVi som bor i Norge er helt avhengige av å ha oppvarming i hjemmet. Mange setter for eksempel pris på å ha varme i gulvet når de skal ordne seg på badet om morgenen. Det er også viktig å ha gode muligheter for oppvarming i andre rom, slik at man unngår temperaturer som gjør deg syk eller skaper ubehag.

Hva slags oppvarming som er optimal, kommer selvfølgelig litt an på hva slags bolig du har, hvor stor den er og romfordeling. Men for stort sett alle vil det lønne seg å bruke en varmepumpe til oppvarming.

Kanskje du er en av dem som hver eneste vinter klager på at det er kaldt? Det er kanskje da du kommer på at du skulle ha gjort noe med mulighetene for oppvarming? Men så glemmer du det kanskje igjen når det blir varmere. Det er på tide å ta tak i dette, slik at du slipper å fryse. Oppvarming er viktig for trivsel – dette er noe samtlige familiemedlemmer kan være enige om.

Behagelig innetemperatur

Det er ikke kun varmen som er det fantastiske med en varmepumpe, det er mer det at den sikrer en behagelig innetemperatur. Den passer på at det ikke blir for varmt og at det ikke blir for kaldt. En varmepumpe er genial når det kommer til å holde en jevn temperatur – du slipper at det først er for kaldt, så for varmt og så kanskje for kaldt igjen. Du har muligheten til å alltid ha det behagelig.

De som bruker annen type oppvarming i hjemmet har helt sikkert ofte følt på dette med at temperaturen aldri blir helt riktig, og at den ofte forandrer seg. Når det først har blitt kaldt, er det kjedelig å skru opp varmen, for det tar alltid litt tid før man da når ønsket innetemperatur. Det er her varmepumpen virkelig kan gjøre en forskjell for deg, du kommer til å bli utrolig fornøyd med ditt nye inneklima dersom du skaffer deg en varmepumpe til oppvarming.

Bra for miljøet

En annen positiv faktor ved det å skaffe seg varmepumpe er at det også er bra for miljøet. Dette er en av grunnene til at det er mulig å få støtte dersom man går over til oppvarming via varmepumpe. Enova-tilskudd er noe du bør undersøke hvis du vurderer å kjøpe varmepumpe.

Det vil altså kunne gi deg en god følelse å ha varmepumpe. Du kan tenke på at du også gjør en innsats for en bedre verden – et bedre miljø.

Bruk av strøm

Som nevnt er varmepumper genialt når det kommer til å spare strøm. Du har muligheten til å unngå disse enorme strømregningene som gir deg magesmerter. Dette gjør at det å skaffe seg en varmepumpe er en god investering. Du har muligheten til å tjene inn deler av den summen du legger i pumpen.

Det er rett og slett en bedre måte å få oppvarming på – du vil bruke mindre strøm.

Varmepumpe som air condition

Selv om de fleste nok kjøper seg en varmepumpe fordi de ønsker en bedre form for oppvarming, er det et stort pluss at man også får muligheten til å bruke denne varmepumpen som en air condition når det blir varmt ute. Selv om de fleste kanskje forbinder Norge med lave temperaturer og snø, hender det faktisk at det blir skikkelig varmt ute. Forhåpentligvis kan man nyte dette været, men faktum er at man noen ganger må være inne for å få gjort ting – da er det veldig behagelig å kunne ha det svalt. Dette er kanskje spesielt viktig om natten, slik at man får god nok søvn.

Pris på varmepumpe som oppvarming

Hvis du har begynt å vurdere det å skaffe deg en varmepumpe, har du trolig vært innom dette med pris. Du lurer helt sikkert på hvor mye det kommer til å koste deg, og det er du ikke alene om å lure på. Det finnes veldig mange varmepumper på markedet, det betyr at det også finnes mange prisklasser.

For deg som forbruker er dette en veldig god ting. Du har nemlig muligheten til å finne en varmepumpe i begge ender av pris-skalaen. Det kan være lurt å ha litt ekstra fokus på kvalitet, da varmepumpe er en gjenstand man skal ha i lang tid fremover. Det er også viktig at varmepumpen man kjøper, faktisk fungerer slik man ønsker. Ha derfor kvalitet som din største prioritet, men se deg om slik at du ser de ulike modellene og prisene. Vær oppmerksom på at montering kan komme i tillegg til de prisene du finner på nettet.

Noen ganger kan det lønne seg å kjøpe varmepumpe utenfor sesong. Dette fordi leverandørene har mindre å gjøre i perioder. Det kan i hvert fall være lurt å sjekke opp dette hvis det ikke haster å få kjøpt varmepumpe. Husk på at det å kjøpe varmepumpe er investering, du vil med andre ord kunne tjene inn noe av det du bruker.

Fordeler med varmepumpe

Forhåpentligvis har du allerede skjønt at det finnes en rekke fordeler med varmepumpe, men hvis ikke skal du få en oppsummering nå. Den absolutt viktigste fordelen med det å ha varmepumpe som oppvarming, det er at inneklimaet blir vanvittig mye bedre. Dette er noe hele familien kan nyte godt av. Det er også en stor fordel at strømregningene blir lavere og det må ses på som en stor fordel at varmepumper er miljøvennlige.

Som om ikke disse fordelene er gode nok argumenter til å kjøpe varmepumpe, er det også slik at du vil kunne ha muligheten til å bruke pumpen som air condition om sommeren. Det er fantastisk! Kanskje er det også en fordel at folk som kommer på besøk fort blir litt misunnelige?

Innhent flere tilbud

Dersom du har bestemt deg for at du ønsker å gjøre noe med oppvarmingen i hjemmet ditt, og derfor leter etter gode tilbud på varmepumper, har vi et tips til deg. Det er lurt å snakke med mer enn én leverandør. Du burde innhente flere tilbud, slik at du får muligheten til å sammenligne prisene. Da kan du faktisk spare penger, og du unngår i hvert fall å betale mer enn det som er nødvendig. Hvis du har bestemt deg for å kjøpe varmepumpe til oppvarming, gjør du altså lurt i å kontakte flere leverandører – de hjelper deg gjerne videre.

Vår tjeneste

Dersom du synes det høres litt slitsomt ut å skulle ringe rundt til flere av disse forhandlerne, har vi en god nyhet til deg. På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema, og da er jobben i grunn gjort. I løpet av kort tid vil du bli kontaktet av ulike leverandører og du vil kunne motta uforpliktende tilbud fra disse. Så er det så klart du som bestemmer – du velger det tilbudet som frister mest.

Finn beste varmepumpe med kun 3 enkle steg!

l

1. Fyll ut skjema nedenfor

Du fyller kun ut ett skjema – som sendes til flere selskaper.  Vi gjør den tidkrevende jobben for deg!

2. Finn lokale leverandører

Velg opp til fem selskaper du ønsker tilbud fra. Vi har samlet de trygge og beste selskapene på ett sted.

3. Få beste tilbud

Selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde – og strekker seg langt for å gi deg gode tilbud.

Tar ca. 2 minutter

Det tar kun to minutter å fylle ut skjema.

w

Helt uforpliktende

Å få tilbud er gratis og uforpliktende.

i

Få opptil 4 tilbud

Få tilbud av leverandørene

Sammenlign varmepumpe fra disse merkene