Derfor ønsker mange seg vannbåren gulvvarme

Har du vannbåren gulvvarme hjemme? Da er du heldig. Mange ønsker seg vannbåren gulvvarme, og det kan være en stor fordel å ha dette hvis du skal kjøpe deg varmepumpe.

I denne artikkelen får du vite litt mer om hva vannbåren gulvvarme er, hva slags varmepumpe som passer bra til vannbåren gulvvarme og hvorfor det kan være lurt å vurdere dette – hvis du for eksempel skal bygge nytt hus.

Vannbåren gulvvarme

Vannbåren varme er et system som bruker vann til å varme opp hjemmet ditt. Det kan være et system som varmer opp tappevannet, gulvet eller radiatorer. Dette gir huset en veldig jevn varme og dermed et godt inneklima.

Hvis du ikke er kjent med vannbåren gulvvarme, kan det hende at du kjenner godt til varmekabler på for eksempel badet. De fleste av oss er relativt avhengige av å ha et varmt gulv å tråkke inn på om morgenen. De tradisjonelle varmekablene bruker elektrisitet, derfor kan det være lurere å velge vannbåren varme som er fornybar energi.

Varme i gulv

Man kjenner stor forskjell på om man har varme i gulv eller ikke. Generelt gir det også boligen bedre temperatur dersom varmen kommer fra gulvet.

Mange som skal bygge ny bolig eller i stor grad pusse opp er innom tanken på varme i gulv. Det finnes mange alternativer, og det er selvfølgelig opp til hver og en hva som vil passe best.

Er man en av de som lenge har vurdert varmepumpe, kan det være lurt å også tenke på dette med vannbåren gulvvarme. Det vil være to ting som fungerer veldig bra sammen – du vil få et inneklima du vil trives med.

Det å fryse på føttene er kanskje en av de mest ubehagelige måtene å fryse på. Det gjør at hele kroppen sakte men sikkert blir påvirket – kaldere. Derfor er det så viktig å ha gulv som ikke iser ned føttene. Hjemme skal du kunne ha muligheten til å gå uten sokker på gulvet, dette er grunnen til at mange har fokus på å få seg varme i gulvet.

Ulike typer gulvvarme

Det finnes to typer gulvvarme du kan velge mellom. Du kan enten ha elektrisk gulvvarme (for eksempel varmekabler på badet) eller du kan ha vannbåren gulvvarme. Begge typene vil kunne gi hjemmet en veldig stabil temperatur og man trenger ikke like mye annen oppvarming som man gjør hvis man ikke har gulvvarme.

Mange vil nok si at vannbåren varme er det beste valget her, men det kommer selvfølgelig an på dine behov og muligheter. I de fleste tilfeller vil det være mer kostbart å legge vannbåren gulvvarme, men man skal også huske på at dette kan føre til at man sparer penger på strøm.

Vannbåren varme i gulv

For alle de som bygger nytt eller skal rive opp gamle gulv for å legge nytt, er det helt klart lurt å vurdere dette med vannbåren varme i gulv. Det kan gjøre stor forskjell for trivselen, fordi inneklimaet blir bedre. Det vil også kunne gjøre underverker for strømregningene som ramler inn.

Mange av de som ønsker eller vurderer å bytte til en fornybar varmekilde ender opp med å gå for vannbåren varme i gulv. En annen fordel er at en slik løsning også skal være veldig god for de som er plaget av allergi eller astma, fordi det blir mindre støv i luften.

Tilskudd fra Enova

Enova jobber for at både bedrifter og privatpersoner skal ta gode valg som kan gange miljøet. Derfor gir de ulike tilskudd for å gjøre slike valg noe enklere. Dette tilskuddet gjør at mange får tilbake noe av pengene når de går til innkjøp av en varmepumpe, det har også ført til at markedet har blitt større og prisene mer overkommelig for de fleste.

Dersom du skal installere vannbåren gulvvarme, kan det være mulig å få tilskudd fra Enova. I tillegg til installasjonen må du også investere i en fornybar varmekilde for å få denne støtten. Det vil si at du ikke får støtte dersom du har vannbåren gulvvarme som bruker fossil olje eller elkjel/elkasset. Dette kan også lese mer om på Enova sine hjemmesider.

Støtten gjelder for øvrig kun de som installerer i en eksisterende bolig. Den gjelder ikke for nybygg. Hvis du er en av de som har krav på støtte, er det viktig at du legger inn kvitteringer kort tid etter kjøpet.

Vannbåren varme gir fleksibilitet

Du skal være klar over at vannbåren varme vil gi deg stor fleksibilitet. Du har muligheten til å velge mellom mange ulike fornybare varmekilder. Dette er noe du vil sette pris på. Det er også slik at dette kan øke verdien på boligen din. Sånn sett er det en lur investering som kan komme deg til gode senere i livet – i tillegg til at du selv får nyte godt av oppvarmingen.

Vannbåren varme og varmepumpe

varmepumpe-best-testIfølge Enova og mange andre fagpersoner vil du kunne få mye mer ut av en varmepumpe hvis du i tillegg har vannbåren gulvvarme. Du kan også velge at varmepumpen skal varme opp radiatorene dine, men du vil trolig bli aller mest fornøyd med varme i gulvene. Et gulvsystem gjør at varmen blir fordelt godt over hele huset.

Du kan for eksempel velge mellom en luft til vann varmepumpe eller en væske til vann varmepumpe dersom du skal ha et vannbårent system i hjemmet ditt. Begge disse varmepumpene finnes i mange hjem og har veldig fornøyde eiere.

Pris på vannbåren varme

Ifølge Enova er prislappen mellom 800 og 950 kr per kvadratmeter – når det er snakk om i eksisterende bolig. Det finnes nok stor variasjon der ute, og prisen vil avhenge veldig av din bolig og hva du ønsker. Her har du muligheten til å gå både oppover og nedover i pris, ettersom hva som er viktig/nødvendig for akkurat deg.

Hvis det er snakk om et nybygg vil prisingen trolig være litt annerledes, men her har man også flere muligheter. For de som skal i gang med å bygge drømmehuset, kan det være veldig lurt å ha sett på de mulighetene som finnes.

Installasjon og befaring

Det er viktig at du tar kontakt med en leverandør/installatør før du bestemmer deg helt. La en fagperson komme med sin profesjonelle mening, da vil det være lettere for deg som forbruker å forsikre deg om at du gjør det rette. De vil også ha mange gode råd og veiledning til deg.

Det er også viktig at du faktisk går til en seriøs forhandler når du skal ha utført en slik oppgradering i hjemmet ditt. Det er avgjørende at alt blir installert og montert riktig, slik at du får et system som fungerer optimalt.

Det kan god tenkes at leverandøren du velger ønsker å komme på en befaring. Dette er noe du skal sette pris på. Da vil leverandøren få et bedre bilde av hva som skal gjøres, og det er større sannsynlighet for å komme i mål helt uten overraskelser eller problemer. Leverandøren vil også bedre kunne gi deg fullstendig pris når de har sett boligen og utgangspunktet for montering.

Hvis du skal ha både vannbåren gulvvarme og varmepumpe, kan det være en fordel å gjøre dette samtidig. Spør gjerne forhandleren om dette.

Be om flere tilbud

Det kan hende at du er en av de som ønsker å gå for vannbåren gulvvarme. Da er det på tide å starte kjøpsprosessen. Dersom det fremdeles er noe du lurer på, skal du ikke nøle med å ta kontakt med forhandlere/leverandører. Disse vil kunne gi deg all den hjelpen du trenger. De svarer gjerne på dine spørsmål!

Hvis du er klar for å kjøpe, burde du følge dette rådet. Du gjør lurt i å ta kontakt med flere selskaper for å få flere tilbud. Hvis du bare får ett, kan det hende du ender opp med å betale mer enn det som var nødvendig. Dette vil du garantert angre på etter hvert. Derfor tar du altså kontakt med flere forskjellige leverandører, og ber om å få tilbud. Da kan du sammenligne prisene og finne ut av hvor du kan få jobben gjort billigst. Før du vet ordet av det, har du da spart penger. Da vil det føles mye bedre når den gulvvarmen skrur seg på!

Når du får disse tilbudene burde du være nøye på å se på totalprisen og hva som er inkludert – eventuelt ikke inkludert. Pass på at du sammenligner på «riktig» måte.

Vi gir deg tilbudene

Det kan virke litt slitsomt å skulle ta kontakt med mange forskjellige firmaer. Derfor ønsker vi å hjelpe deg med dette. På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema. Denne informasjonen sender vi videre, og etter kort tid vil du bli kontaktet. Da kan du også få uforpliktende tilbud. Vi kan garantere deg at det er mange leverandører av varmepumper og vannbåren gulvvarme som vil kapre deg som kunde – derfor strekker de seg langt for å få det til.

Når du har mottatt disse tilbudene kan du selv bestemme hvilket du skal gå for. Du gjerne velge det billigste alternativet, dersom du ønsker det. Vi ønsker deg lykke til og håper at du får varme gulv innen kort tid!

Finn beste varmepumpe med kun 3 enkle steg!

l

1. Fyll ut skjema nedenfor

Du fyller kun ut ett skjema – som sendes til flere selskaper.  Vi gjør den tidkrevende jobben for deg!

2. Finn lokale leverandører

Velg opp til fem selskaper du ønsker tilbud fra. Vi har samlet de trygge og beste selskapene på ett sted.

3. Få beste tilbud

Selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde – og strekker seg langt for å gi deg gode tilbud.

Tar ca. 2 minutter

Det tar kun to minutter å fylle ut skjema.

w

Helt uforpliktende

Å få tilbud er gratis og uforpliktende.

i

Få opptil 4 tilbud

Få tilbud av leverandørene

Sammenlign varmepumpe fra disse merkene