Derfor bør du velge energibrønn

Funnet ut at tiden er inne for å gå til innkjøp av varmepumpe? Dette innlegget forteller deg hvorfor du burde velge energibrønn

Varmepumpe

varmepumpe-best-test-pris

Selv om varmepumpe er en fantastisk investering, betyr det også at man blir nødt til å ta en god del valg før man faktisk kjøper. Det finnes selvfølgelig mange ulike løsninger, modeller og leverandører. Det viktigste er at alle finner den varmepumpen som passer best for sin bolig.

Det finnes utrolig mange gode grunner til å skaffe seg en varmepumpe. Den viktigste grunnen er at du får et inneklima du har drømt om – et inneklima du kommer til elske.

 

I en travel hverdag handler det om å ha det så bra som mulig når man først er hjemme og kan slappe av. Hvis man legger seg på

 

sofaen med en god film, skal man helst ikke bli plaget av hverken for høy eller for lav temperatur. Derfor søker mange etter gode løsninger. Vi vil alle helst ha både god oppvarming om vinteren og en skikkelig behagelig aircondition om sommeren.

 

For mange blir derfor løsningen en varmepumpe. Da holdes inne-temperaturen jevn hele året. Det vil si at når det er kaldt, så slipper den varm luft inn. Mens når det er varmt, passer den på å kjøle ned hele boligen. Høres ikke det veldig ålreit ut?

 

 

Energibrønn

Energibrønn er en av de metodene man kan velge for oppvarming når man velger varmepumpe. En energibrønn er et borehull i bakken. Ved hjelp av en varmepumpe utnyttes bergvarmen i dette borehullet.

 

Velger man energibrønn bores det i fjellet, denne metoden omtales ofte som Odex-boring. Etter boringen vil det bli vasket nøye og komponenter senkes ned i hullet.

 

Hvorfor energibrønn?

Det er mange som velger energibrønn fordi den er vedlikeholdsfri og støyer ikke. I tillegg gir det deg gratis kjøling.

 

Energibrønn er også miljøvennlig og gir ingen CO2-utslipp – denne energikilden kan var evig. Siden kilden blir etablert rett ved siden av boligen, unngår man transport av energi – noe som er en stor fordel. For alle som er litt ekstra opptatt av miljø, er alt dette svært gode grunner til å velge energibrønn.

 

For de som måtte lure på om dette gjør noe med utseende eller fasade: Den er ikke synlig og krever ikke plass, så det trenger du ikke bekymre deg for.

 

Den er også lønnsom fra dag 1. Du kommer altså garantert til å merke det på strømregningene at du har skaffet deg varmepumpe som er koblet mot energibrønn.

 

Hvem kan ha energibrønn?

Hva som er det beste valget for deg, er noe du kan finne ut av ved å snakke med leverandørene. De hjelper deg gjerne med denne biten. Det er ikke slik at energibrønn er det rette valget for absolutt alle, men det er noe som kan være lurt å vurdere.

 

I utgangspunktet kan det bores overalt, men dette er noe man bør spørre leverandøren om. De vet hva som vil fungere og hva som ikke vil være mulig. Ofte er det avgjørende hvor og hvordan man bor, for hva man skal velge.

 

Andre valg

Du kan selvfølgelig også vurdere andre valg, det viktigste er at du får en varmepumpe du blir fornøyd med. Dersom du er usikker på hva slags andre muligheter som finnes og hva som er best for deg, burde du ta kontakt med noen av leverandørene. De hjelper deg gjerne med valget!

 

Varmepumpe = investering

Er du litt lei av redselen du føler hver gang du skal åpne en ny strømregning? Er du i tillegg lei av følelsen av at det egentlig burde vært litt varmere i huset ditt på vinteren? Da er du en av de som kommer til å få mye ut av en varmepumpe.

 

Det er selvfølgelig en relativt stor utgiftspost å skulle gå til innkjøp av en varmepumpe, så man må finne en liten luke i budsjettet. Når det er sagt, så tjener man jo faktisk inn store deler av denne summen igjen. Du vil nemlig få en helt annen sum på strømregningene dine etter at du har varmepumpen i hus.

 

Pris på varmepumpe og energibrønn

Dersom du går for energibrønn finnes det fremdeles mange andre valg som må tas. Derfor er det ganske vanskelig å si noe om akkurat hvor mye det vil koste. Ulike leverandører har ulike priser, og det finnes mange forskjellige modeller/merker.

 

For eksempel kan du velge mellom en varmepumpe som er festet til veggen, eller en som kan stå på gulvet. Disse er det ulik pris på, det er den sistnevnte som er dyrest.

 

De fleste drømmer om å finne den billigste varmepumpen, men husk på at du også burde tenke på kvalitet. Du burde definitivt ha i bakhodet at dette er noe du skal ha i lang tid, derfor er det viktig at du er fornøyd både med selve varmepumpen, plasseringen og funksjonaliteten. Det kan altså lønne seg å bruke litt mer enn det du kanskje hadde sett for deg.

 

For å få pris på varmepumper er det beste du kan gjøre å be de ulike leverandørene om konkrete tilbud. Når du mottar disse (de er selvfølgelig uforpliktende), så kan du lettere ta et valg på hva du ønsker å gå for.

 

Det er ikke noe vits å gjette seg til en cirka-pris, det er mye bedre å få en konkret pris som viser totalsummen du kommer til å ende opp med. Dette gjør det mye enklere å ta et valg.

 

Da har du også muligheten til å sammenligne tilbudene du får og du kan deretter velge det billigste alternativet dersom du ønsker det. På den måten kan du spare penger – du unngår i hvert fall å betale mer enn det som er nødvendig.

 

Slik gjør du det

Det kan være lurt å få disse tilbudene til samme tid. Selvfølgelig kan det være slitsomt å ringe rundt til ulike leverandører – dette gjør du kun hvis du har spørsmål du trenger svar på.

 

Det finnes ulike tjenester som hjelper deg med å komme i kontakt med leverandørene. Da blir alt mye enklere, og det går også veldig fort. Vi ønsker deg lykke til og håper du får en perfekt varmepumpe!

Finn beste varmepumpe med kun 3 enkle steg!

l

1. Fyll ut skjema nedenfor

Du fyller kun ut ett skjema – som sendes til flere selskaper.  Vi gjør den tidkrevende jobben for deg!

2. Finn lokale leverandører

Velg opp til fem selskaper du ønsker tilbud fra. Vi har samlet de trygge og beste selskapene på ett sted.

3. Få beste tilbud

Selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde – og strekker seg langt for å gi deg gode tilbud.

Tar ca. 2 minutter

Det tar kun to minutter å fylle ut skjema.

w

Helt uforpliktende

Å få tilbud er gratis og uforpliktende.

i

Få opptil 4 tilbud

Få tilbud av leverandørene

Sammenlign varmepumpe fra disse merkene