Skal du velge gulvmodell eller veggmodell

Det er på tide å gjøre seg klar for vinteren – mange velger varmepumpe som årets løsning på kulden.

Bestemt deg for å kjøpe varmepumpe? Da er det fremdeles noen valg som må tas. Mange synes det er vanskelig å velge mellom gulvmodell og veggmodell. Vi hjelper deg med å ta det valget.

Varmepumpe

varmepumpe-pris-merkerOm vinteren er det helt fantastisk å ha gode oppvarmingsmuligheter. Selv om det er koselig under myke tepper, vil vi helst unngå at gulvene er kalde og at boligen føles for kjølig. Derfor er det mange som har sett verdien av å skaffe seg en varmepumpe. Varmepumper kan brukes til nedkjøling når det er varmt og til oppvarming når det er kaldt, du får altså en to i én-funksjon. Se for deg at vinteren blir en lek fordi inneklimaet er helt perfekt. Sånn kan det bli, dersom du går for en varmepumpe-løsning.

Design og interiør

Mange bryr seg veldig mye om hvordan det ser ut i hjemmet. Design og interiør er selvfølgelig viktig for en god del av oss, derfor er det også mange som lurer på hvordan en relativt stor boks – altså varmepumpen – skal passe inn.

Heldigvis finnes det ulike løsninger og ulikt design. Du har en god del valgmuligheter som vil gi deg mulighetene du ser etter for boligen din.

Du kan også snakke med en leverandør dersom du har spørsmål rundt plassering. For noen vil det være aktuelt med en befaring, for å se hvor varmepumpen vil passe best inn. Både med tanke på funksjon og utseende.

Det finnes spesielt to ulike modeller. Vi kan dele varmepumpene inn i veggmodell og gulvmodell. Dette er et viktig valg hvis du er opptatt av hvordan det ser ut i hjemmet ditt.

Gulvmodell

Gulvmodellene kan være på cirka 60 centimeter i høyden – pluss/minus. Den vil være rundt 80 centimeter bred og cirka 20 centimeter tykk. Noen sammenligner denne modellen med en radiator eller gulvovn – dette kommer selvfølgelig an på øyet som ser. Vær også oppmerksom på at dette er cirka-mål, det kan altså variere fra leverandør til leverandør og fra merke til merke.

Navnet forteller oss at denne varmepumpen står på gulvet, det er hovedforskjellen fra veggmodellene. De fleste er kanskje mest vant til å se veggmodeller, men det finnes altså varmepumper man kan ha stående på gulvet. Noen foretrekker dette, spesielt hvis de ikke har nok veggplass eller god nok høyde under taket til at varmepumpen vil fungere optimalt.

Dersom du vurderer en gulvmodell kan det være lurt å merke seg at denne er noe dyrere enn veggmodellen. Først og fremst fordi den er større.

Veggmodell

Veggmodellen er trolig den du har sett mest, det er den mest populære varmepumpen. Modellen har litt bedre resultater enn gulvmodellen, dette fordi den bruker mindre watt. En varmepumpe veggmodell er altså et godt alternativ for deg som ønsker å få et bedre inneklima.

Denne modellen fungerer best når den henger minst 10 centimeter under taket, dette fordi den da får sende varm luft utover i hele rommet. Det vil ikke fungere/være mulig hos alle å henge en slik modell 10 cm under taket, da kan du få råd fra montøren.

Modellen kan selvfølgelig monteres lavere og fungere bra, men hvis du ikke har veggplass eller ikke føler du vil bli fornøyd med at den henger lavere, kan du vurdere den første modellen vi nevnte: gulvmodellen.

Hvordan ta valget

Det er alltid vanskelig å skulle finne ut av hva som er den beste løsningen. Det handler om å finne ut av hva som er viktigst for akkurat deg, hva du vil prioritere. Du kan selvfølgelig også få hjelp fra de som virkelig kan dette – de brenner for faget sitt og deler gjerne av kunnskapen. Leverandørene står klare til å ta deg imot som kunde, så hvis du vurderer varmepumpe er det bare å kontakte dem.

Du kan i så fall gjerne fortelle om bosituasjonen din og hva slags tanker du har om utseende. Da vil de kunne gi deg gode råd og noen alternativer. Hvis du for eksempel har en klar tanke om hvor du ser for deg at varmepumpen vil passe best inn, kan du høre med de som kan det, om den også vil fungere optimalt der. Det er nemlig flere ting å ta hensyn til. Det er viktig at varmepumpen passer inn og ser bra ut – men det er også viktig at den faktisk fungerer slik den burde. Hvis du allerede har bestemt deg for hva slags modell du skal ha, har du kommet langt. Da er neste steg å innhente tilbud.

Valg av leverandør

Etter at du har bestemt deg for hva slags modell du skal gå for, må du også bestemme hvem som skal få lov til å levere denne varmepumpen. Da kan det være lurt å tenke litt på pris.

La leverandørene kjempe om deg, da sparer du penger! Dette gjør du på en veldig enkel måte, du samler inn flere uforpliktende tilbud. Når du har disse foran deg, kan du enkelt velge det tilbudet som frister mest – kanskje går du da for det billigste alternativet.

Ved å bruke denne metoden unngår du å betale mer enn nødvendig. Du sikrer deg fra å gå for en pris som er høyere enn den trenger å være.

En investering

Uavhengig av om du velger gulvmodell eller veggmodell, gjør du en god investering. Du kommer til å merke det på strømregninga og du kommer til å bli ekstremt fornøyd med ditt nye inneklima.

Det å skaffe seg en varmepumpe er ikke noe man vil angre på. Etter at du har sett hvor mye du sparer ved å motta de plutselig så lave strømregningene, kommer du til å bli fornøyd med at du valgte å gå for investeringen. Selv om det koster en del penger å skaffe seg varmepumpe, er dette altså noe man raskt tjener inn igjen.

Et lite tips på slutten: Hvis du skal pusse opp/renovere eller bygge nytt, er det utrolig lurt å gå for en varmepumpe på dette tidspunktet. Det vil koste deg mer å vente, og det blir også mer jobb.

Finn beste varmepumpe med kun 3 enkle steg!

l

1. Fyll ut skjema nedenfor

Du fyller kun ut ett skjema – som sendes til flere selskaper.  Vi gjør den tidkrevende jobben for deg!

2. Finn lokale leverandører

Velg opp til fem selskaper du ønsker tilbud fra. Vi har samlet de trygge og beste selskapene på ett sted.

3. Få beste tilbud

Selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde – og strekker seg langt for å gi deg gode tilbud.

Tar ca. 2 minutter

Det tar kun to minutter å fylle ut skjema.

w

Helt uforpliktende

Å få tilbud er gratis og uforpliktende.

i

Få opptil 4 tilbud

Få tilbud av leverandørene

Sammenlign varmepumpe fra disse merkene