Slik fungerer vannbåren varme

Har du begynt å grue deg til vinteren? Da har du kanskje også begynt å tenke på ulike tiltak for å unngå kulden. Her forteller vi deg hvordan vannbåren varme fungerer.

Vannbåren varme

Det kan hende du har hørt om vannbåren varme, men det er ikke sikkert at du vet akkurat hva det er eller hvordan det fungerer. Vannbåren varme er vann som varmes opp. Vannet sirkulerer i boligen via rør eller radiatorer. Denne typen oppvarming gir en svært jevn varme i hele huset – det betyr et godt inneklima. Har du vannbåren varme vil du også ha en eller annen form for styringssystem slik at du selv kan stille inn temperaturen du ønsker. Du kan da velge ulik temperatur i forskjellige rom, hvis du ønsker det varmere/kaldere i noen utvalgte rom. Mange ser på dette som en god luksus!

Hvem velger vannbåren varme

Siden det skal litt til å legge inn et slikt system er dette noe de som skal foreta en større oppgradering gjør. De som bygger hus eller pusser opp vil veldig ofte se på dette som et naturlig valg.

Derfor velger mange vannbåren varme

Mange velger vannbåren varme fordi de er klar over at dette ofte øker verdien på boligen. Det i seg selv er en svært god grunn til å gå for denne løsningen. I tillegg er det en fordel å ha det såpass fleksibelt hjemme at du kan ha ulike temperaturer i ulike rom. Det vil si at du kan ha det svalere på soverommet, enn i stua.

Varmepumpe

Dersom man har eller velger å få vannbåren varme i boligen sin, kan man i tillegg ha en varmepumpe. Da blir løsningen enda mer optimal. Det er en kjent sak at varmepumper bidrar både til et bedre inneklima og til lavere strømregninger – det er noe man lett kan sette pris på.

Vannbåren gulvvarme

Vannbåren gulvvarme får man ved at varmt vann sirkulerer i rør under gulvet ditt. Forskjellige hjem har ulike forutsetninger når det kommer til installasjon av vannbåren gulvvarme, derfor er det viktig at du snakker med en leverandør om dine behov. Det finnes mange muligheter, og du kommer garantert til å bli fornøyd med å ha denne typen oppvarming i hjemmet ditt. Det finnes mange gode løsninger, og uansett hva slags boligtype du har, vil leverandøren kunne finne det som er optimalt for akkurat deg og ditt hjem.

Vannbåren gulvvarme – tregulv og parkett

varmepumpen-best-testMange lurer på om man kan ha vannbåren gulvvarme uansett hva slags gulv man har. Her kan det lønne seg å gjøre noen undersøkelser før man begynner å kjøpe. Det aller beste du kan gjøre er å snakke med en leverandør og finne ut av hva slags gulvvarme som egner seg best til det gulvet du har – eller omvendt hvis du skal i gang med et byggeprosjekt. Skal du ha nye gulv og dette er grunnen til at du vurderer vannbåren gulvvarme, da burde du undersøke hva som vil være det beste gulvet for oppvarmingen.

Noen tror at det er vanskelig å ha vannbåren gulvvarme når man skal ha parkett, og noen mener at knirking i parketten ofte blir resultatet. Heldigvis er dette noe leverandørene er svært gode på, og de tar mer enn gjerne en samtale om det. Du er garantert at de vil finne en løsning som passer bra for deg.

Det kommer også hele tiden nye løsninger som gjør dette med gulvvarme og parkett mye enklere. Det samme gjelder tregulv. Skal du bare huske én ting fra denne artikkelen, så husk veldig gjerne på at det finnes mange løsninger. Det meste kan tilpasses og justeres!

Pris på gulvvarme og varmepumpe

Det er utrolig vanskelig å opplyse om pris på vannbåren gulvvarme og varmepumpe. Det er nemlig mange valg som skal tas før man er i nærheten av å være i mål – og det er først ved målet at man ser den faktiske totalsummen.

Når det kommer til varmepumpe så finnes det selvfølgelig mange varianter og modeller. Dette er en stor del av det som avgjør hvor mye det kommer til å koste deg. Det er et stort hopp mellom det billigste og det dyreste alternativet.

Det beste er derfor å ta kontakt med ulike leverandører og be dem om å komme med konkrete tilbud. Dersom du skal ha vannbåren gulvvarme og varmepumpe, er dette noe du gjør samtidig. Altså kan du få pris for hele investeringen.

Hvis du får slike tilbud fra flere leverandører har du også muligheten til å sammenligne disse. Da er det faktisk ganske enkelt å velge det billigste alternativet. Dette er god metode for å spare penger.

En investering

Selv om det koster en del penger å skaffe seg en god oppvarming hjemme, er det en utrolig god investering. Først og fremst fordi man får det utrolig mye bedre når boligen aldri er for kald og aldri for varm. Dersom du velger vannbåren gulvvarme i fellesskap med en god varmepumpe, har du definitivt gjort en god investering. Dette kommer du til å merke i lang tid fremover – da på strømregningene som ramler ned i postkassa. Summen på disse regningene kommer til å bli mye lavere enn det du er vant til.

Bra for miljøet

En annen stor fordel er selvfølgelig at du også gjør noe bra for miljøet. Sånn sett er det egentlig greit å oppfordre de aller fleste om å skaffe seg varmepumpe. Men det må selvfølgelig være noe du ønsker selv også.

Få støtte fra Enova

Det finnes en god støtteordning, som for mange gjør det litt enklere å gå til innkjøp av noe som egentlig er ganske så kostbart. Denne ordningen kan du lese mer om på Enova sine hjemmesider. Hvor mye du kan få i støtte avhenger av hva slags varmepumpe, eller hva slags løsning du går for. Dette får du forklart hos Enova: https://www.enova.no/

Du blir garantert fornøyd

Avslutningsvis kan vi nevne det at sannsynligheten er gigantisk for at du blir utrolig fornøyd med kombinasjonen vannbåren varme og varmepumpe! Dette er ikke noe du kommer til å angre på at du gjorde.

Finn beste varmepumpe med kun 3 enkle steg!

l

1. Fyll ut skjema nedenfor

Du fyller kun ut ett skjema – som sendes til flere selskaper.  Vi gjør den tidkrevende jobben for deg!

2. Finn lokale leverandører

Velg opp til fem selskaper du ønsker tilbud fra. Vi har samlet de trygge og beste selskapene på ett sted.

3. Få beste tilbud

Selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde – og strekker seg langt for å gi deg gode tilbud.

Tar ca. 2 minutter

Det tar kun to minutter å fylle ut skjema.

w

Helt uforpliktende

Å få tilbud er gratis og uforpliktende.

i

Få opptil 4 tilbud

Få tilbud av leverandørene

Sammenlign varmepumpe fra disse merkene