Luft til vann vamrepumpe

Finn beste varmepumpe med kun 3 enkle steg!

l

1. Fyll ut skjema nedenfor

Du fyller kun ut ett skjema – som sendes til flere selskaper.  Vi gjør den tidkrevende jobben for deg!

2. Finn lokale leverandører

Velg opp til fem selskaper du ønsker tilbud fra. Vi har samlet de trygge og beste selskapene på ett sted.

3. Få beste tilbud

Selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde – og strekker seg langt for å gi deg gode tilbud.

Tar ca. 2 minutter

Det tar kun to minutter å fylle ut skjema.

w

Helt uforpliktende

Å få tilbud er gratis og uforpliktende.

i

Få opptil 4 tilbud

Få tilbud av leverandørene

Sammenlign varmepumpe fra disse merkene

Luft til vann varmepumpe

Har du planer om å bygge drømmeboligen? Har du et byggeprosjekt på gang? Da bør du definitivt vurdere en luft-til-vann varmepumpe. En luft-til-vann varmepumpe fungerer på den måten at den tar energi fra uteluften og avgir dette som varme via vannbåren gulvvarme, radiatorer, viftekonvektorer og tappevann.

Vurderer du luft til vann varmepumpe?

Det er nok luft-til-luft varmepumpen som er mest kjent og brukt her i landet. For mange kan luft-til-vann være et like så godt valg. Mange som har eller skal bygge ny bolig velger å gå for en luft-til-vann varmepumpe, for du får muligheten til å varme opp både rom og vann. Dette er spesielt lurt ved nybygg. Velger man å anskaffe seg en varmepumpe under en byggeprosess slår man “to fluer i en smekk”. Det er fornuftig å gå til innkjøp av varmepumpe når man først er i gang med bygging eller oppussing av bolig. Å ta disse tingene til samme tid, vil lønne seg både økonomisk og praktisk.

En luft til vann varmepumpe passer for deg som:

 1.         Bor i et hus som bruker over 25.000 kWh i året
 2.         Er på utkikk etter en fornybar varmekilde
 3.         Skal erstatte den gamle oljefyren (Visste du at du kan få tilbake penger når oljefyren fjernes?)
 4.         Bor i et område med milde vintre eller lang fyringssesong
 5.         Har vannbåren varmesystem i huset (Enova kan gi deg støtte om du ikke har et slikt system)

Uavhengig av hva slags varmepumpe du mener er best for deg og boligen din, er det fornuftig å undersøke markedet og ta vurderinger basert på informasjonen du finner.

Leverandør og modeller

Det er mange merker og modeller du kan velge mellom. Leverandørene ønsker å montere en varmepumpe som er optimal for hver enkelt kunde og deres ulike behov.

Levetid varmepumper

Luft-til-vann varmepumper skal i utgangspunktet kunne ha en levetid på 12 år. Levetiden på varmepumper varierer fra merke til merke og fra modell til modell men som regel bør en varmepumpe vare i 10 til 15 år.

Beste varmepumpe

Det er kostbart å kjøpe en ny og flott varmepumpe, derfor er det helt klart at du ønsker deg et produkt som du kan være fornøyd med nå og langt frem i tid. Du ønsker deg muligens den beste varmepumpen på markedet og du gjør da lurt i å finne ut hva som er det beste valget for deg og din bolig. Hovedfokuset bør være at du finner en varmepumpe som er tilpasset dine behov og boligen den skal være i. Søker du litt rundt på internett, kan du også finne andres vurderinger og erfaringer med ulike varmepumper og leverandører. På denne måten finner du ut hva andre har vært fornøyde og misfornøyde med.

Test av varmepumper

Man kan finne mange tester av varmepumper, men det er vanskelig å vite hvilke av testene man kan stole på. Testene vektlegger ulike egenskaper og testene kan også fort endre seg, da produktene stadig er i utvikling. Ikke baser valget ditt kun på noen tester du lest. Husk å finne tester som tar for seg luft-til-vann varmepumper, da det finnes flere typer varmepumper på markedet.

Installasjon av varmepumpe

Luft-til-vann varmepumpen har en innedel og en utedel og det er viktig at disse delene plasseres godt, slik at varmepumpen fungerer optimalt. Dette vet leverandøren best og du kan derfor være sikker på at de hjelper deg med å finne den beste løsningen.

Fordeler med luft til vann varmepumpe

Luft-til-vann er et godt valg. Det er mange fordeler ve den slik type varmepumpe. Er du likevel usikker?

Fordeler med denne type varmepumpe:

 1.         Miljøvennlig
 2.         Lavere strømregning
 3.         Du får det varmere og bedre om vinteren
 4.         Du får det kjøligere og bedre om sommeren
 5.         Du kan få økonomisk støtte
 6.         Du kan selv velge temperaturen

Bedre inneklima

Når vi hører om varmepumper tenker de fleste av oss på oppvarming når det er kaldt ute. Men det er faktisk ikke kun om vinteren vi får det bedre med en varmepumpe i hus, vi får det også bedre om sommeren. Om sommeren synes vi det er godt med sol og varmen ute, men inne vil vi helst ha det kjøligere. Dette kan luft-til-vann varmepumpen regulere for deg. Det er luksus å kunne kjøle ned boligen din når du har behov for det.

Spar strøm med varmepumpe

Hvem ønsker seg ikke lavere strømregninger? Varmepumper er ikke minst bra for miljøet og veldig praktisk, men du sparer også mye i strømutgifter på å ha en varmepumpe. Du vil merke stor forandring på strømregningene hvis du går til anskaffelse av en varmepumpe. Lavere strømregninger er det ingen som sier nei til. Har man en varmepumpe kan man ha en god temperatur i hele boligen og derfor holde seg god varm hele vinteren, uten å tenke på at strømregningene blir for høye.

Enova-tilskudd

Det kan være verdt å merke seg at du har muligheten til å få støtte dersom du er usikker på om du skal kjøpe en varmepumpe eller ikke. Du kan få støtte når du bygger nytt og du kan også få støtte når du kun skal installere en varmepumpe. Det er viktig at du registrerer hvor mye du har betalt for varmepumpen til Enova og dette gjør du etter at varmepumpen er betalt og installert. For at du skal kunne få støtte, må varmepumpen ha vært kjøpt i løpet av de siste 18 månedene. Når du skaffer deg en luft-til-vann varmepumpe kan du få så mye som inntil 20 000 kroner i støtte.

Viktig for å få støtte:

 •         Installasjonen må være utført av et registrert firma.
 •         Dokumentasjon og kostnader må samsvare med norske lover forskrifter.
 •         Relevante fakturaer og dokumentasjon må legges ved registreringen.

Pris på luft til vann varmepumpe

De fleste er opptatt av pris, selv om vi ikke alltid innrømmer det. Selv om det er fornuftig å være opptatt av pris, må du også passe på at du legger en god del vekt på kvaliteten også. Kvaliteten er viktig, for varmepumpen er noe du skal ha i lang tid fremover. Testene som er gjort på varmepumper viser ofte at de kjente merkene gjør det godt i tester, mens de mindre kjente merkene gjør det dårligere. Hvis man tenker langsiktig, kan det derfor lønne seg om man går opp i pris, slik at du alt i alt blir mer fornøyd. Tenk på at dette er en investering. Har du funnet en modell du ønsker å kjøpe? Da er det viktig at du sjekker prisen forskjellige steder, for prisene kan variere. Vi anbefaler å tenke på kvalitet fremfor prisen, men det er dumt å betale for mye, så vi råder deg absolutt til å sammenligne priser.

Ikke vent

Det er dumt å utsette kjøpet av en varmepumpe, for du kommer til å angre når vinteren kommer. Du gjør smart i å ta et valg og kjøpe en varmepumpe. Nesten ingen angrer på at de har skaffet seg en varmepumpe. Varmepumper har gjerne en høy pris og det kan føles mye der og da, men husk at det er en investering. Du sparer mye i lengden hvis du kjøper en varmepumpe, det er en god investering både for økonomien din, for deg selv og for familien din sin trivsel.

Hjelp til å finne leverandør?

Vi ønsker at du skal få slippe å ringe rundt til mange leverandører for å innhente tilbud. Det er noe som tar lang tid og mange liker ikke å gjøre dette. Heldigvis for deg, har vi samarbeid med en tjeneste som gjør denne delen av prosessen enkel for deg. Når du har bestemt deg for hvilken varmepumpe du skal kjøpe, fyller du enkelt ut et skjemaet på siden vår. Dette blir da sendt videre til aktuelle leverandører.

Ved å gjøre det på denne måten lar vi leverandørene konkurrere om å få deg som kunde! Prosessen tar ikke lang tid og du kommer raskere i mål. Kort tid etter at skjemaet er sendt ut til leverandørene, vil de ta kontakt med deg for å gi deg tilbud som er helt uforpliktende. Her kan du spare mye penger. Du får tilgang til ulike priser og du velger det tilbudet du synes er best.