Væske til vann varmepumpe

Finn beste varmepumpe med kun 3 enkle steg!

l

1. Fyll ut skjema nedenfor

Du fyller kun ut ett skjema – som sendes til flere selskaper.  Vi gjør den tidkrevende jobben for deg!

2. Finn lokale leverandører

Velg opp til fem selskaper du ønsker tilbud fra. Vi har samlet de trygge og beste selskapene på ett sted.

3. Få beste tilbud

Selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde – og strekker seg langt for å gi deg gode tilbud.

Tar ca. 2 minutter

Det tar kun to minutter å fylle ut skjema.

w

Helt uforpliktende

Å få tilbud er gratis og uforpliktende.

i

Få opptil 4 tilbud

Få tilbud av leverandørene

Sammenlign varmepumpe fra disse merkene

Væske til vann varmepumpe

Før du kjøper en varmepumpe kan det være lurt å finne ut av hva slags virkemåte du skal gå for. Her får du informasjonen du trenger om væske vann varmepumpe.

Har du sett at nesten alle naboene dine har skaffet seg varmepumpe? Skryter de av lavere strømregninger og bedre inneklima? Er du misunnelig? Vi skjønner deg godt. Flere og flere ser verdien i gå gjøre slik investering, men skal man først bruke en betydelig sum på varmepumpe bør man kunne litt om temaet først.

Væske til vann

La oss først ta for oss hva «væske til vann» egentlig betyr. Vi får mesteparten av informasjonen fra navnet. Det dreier seg om å bruke vann (væske) til å varme opp annet vann. Du kan godt si at det er vann i begge «ender» av systemet. Dette gir deg forhåpentligvis en pekepinn om hvordan en slik varmepumpe fungerer, men vi skal selvfølgelig gå nærmere inn på saken.

Varmepumpe

Det er kanskje luft til luft varmepumpen som er den mest populære og den best kjente. Det betyr ikke at man nødvendigvis skal velge denne, selv om det er den man har hørt om. Det kan hende at det finnes et valg som er bedre for akkurat ditt behov – det burde du i hvert fall sjekke.

Det finnes mange typer varmepumper og mange modeller. Du kan altså velge blant virkemåte, utseende, effekt, pris og mye mer. Det viktigste er at du finner en som du vil bli fornøyd med og som gjør den jobben du ønsker å få gjort.

Fordeler med varmepumpe

Det er ingen hemmelighet at stadig flere ser hvor praktisk det er å ha en varmepumpe. Ikke bare betyr det lavere strømregninger, det betyr også at man får et inneklima som gjør hverdagen mye bedre. Se bare for deg at du alltid kan ha den temperaturen du ønsker inne – det høres mer enn perfekt ut ikke sant?

I Norge må vi leve med kalde vintre. Det betyr at mange må pakke seg inn, kjøpe flere ovner og kle godt på seg med mange lag. Vinteren trenger faktisk ikke være så slitsom, den kan bli bedre ved å ha full kontroll på inneklimaet. En varmepumpe passer på at hele huset, alle rom, kan varmes opp til ønskelig temperatur.

Selv om vi ikke nødvendigvis er det landet som er mest bortskjemte når det kommer til sommer og sol, hender det likevel at temperaturen er høy i både juni og juli. Selv om disse dagene alltid bør nytes, hender det også at de kolliderer med store mengder jobb og gjøremål. Da er det faktisk litt slitsomt hvis man ikke kan få det svalt og behagelig inne. En varmepumpe holder deg ikke bare varm, den fungerer også som en air condition. Det betyr at du kan få senket inne-temperaturen når sola varmer opp landet vårt.

Væske til vann varmepumpe

En væske til vann varmepumpe fungerer ved at den henter energi fra vann, og deretter varmer den opp vannet i hjemmet ditt. En slik varmepumpe kan hente energi fra enten grunnvann, sjøvann, fjell eller jord. Varmepumpen vil så bruke energien til å varme opp tappevannet, vannbåren gulvvarme eller radiatorer.

Hvorfor velge væske til vann varmepumpe?

Det finnes mange faktorer som spiller inn når man skal kjøpe noe som er relativt kostbart. En varmepumpe er noe man også skal ha i lang tid fremover, derfor er det viktig å bruke litt tid på valget.

Super løsning om du har vannbårent system

Mange som allerede har et vannbåren system velger å gå for denne løsningen. For de som har dette, så er det en veldig god løsning. De vil få mye ut av en slik varmepumpe! Det er også en annen gruppe som bør tenke nøye på å ta et slikt vannpumpe-valg, og det er de som skal bygge nytt. For de som skal i gang med å bygge ny bolig er det det et veldig lurt alternativ – du er garantert å få det varmt og godt hele året med et slikt system og en slik varmepumpe i hus.

En stor fordel med væske til vann er at den gir en utrolig høy energibesparelse. Det er noe mange setter pris på og ser etter når de skal velge varmepumpe til hjemmet sitt.

Hvis du ikke allerede har et vannbårent system og ikke skal ha varmepumpe til en ny bolig, kan det bli veldig kostbart og en stor jobb å skulle gå for væske til vann varmepumpe. Da vil det i hvert fall være lurt å snakke med en leverandør om saken, slik at de kan ta en vurdering basert på dine behov og utgangspunkt.

Ulike typer varmepumper

Det finnes som nevnt mange ulike varmepumper. Noen synes derfor det kan være litt vanskelig å skulle velge. Det er ikke så rart, men husk at det i utgangspunktet er veldig fint at det finnes et så godt utvalg. Det betyr at du kan få en som passer perfekt til boligen din.

Dette er noen av de ulike typene (virkemåte):

 • Luft til luft varmepumpe
 • Luft til vann varmepumpe
 • Væske til vann varmepumpe
 • Tappevannsvarmepumpe
 • Avtrekksvarmepumpe

 

Hvis du allerede har hørt litt om varmepumper, er det mest sannsynlig «luft til luft» du har hørt mest om. Det kan også hende du har hørt litt om luft til vann varmepumpe. Det er ikke nødvendigvis slik at en av disse typene er «best», det fungerer mer på den måten at det kommer an på ditt behov. Det kommer blant annet an på hvor boligen din ligger, hva slags kilder du kan bruke og hvor stor boligen din er. Med andre ord er det ingen dum idé å snakke med en forhandler som kan gi deg noen gode råd og litt veiledning.

Ulike varmepumpe merker:

Det finnes også utrolig mange merker der ute. Blant annet finner du varmepumper fra disse merkene:

 • Mitsubishi
 • Toshiba
 • Panasonic
 • Samsung
 • LG
 • IVT
 • Nibe
  Sanyo
 • Fujitsu
 • Sharp
 • Daikin
 • Bosch
 • Fuji

 

I tillegg til de nevnte merkene finnes det helt sikkert mange flere. Du kan altså få varmepumpen din i mange ulike merker/av ulike produsenter, så er det slik at disse produsentene også har mange forskjellige modeller. Det finnes et hav av varmepumper der ute! Din oppgave blir å finne den varmepumpen som passer best inn i hjemmet ditt og som gjør hverdagen din aller best.

Det kan også være lurt å være klar over at de fleste varmepumper henger på veggen, ganske nærme taket. Det finnes også gulvmodeller på markedet, dette er et godt valg for de som rett og slett ikke har plass på veggen.

Væske

For noen virker det kanskje litt unaturlig at det plutselig er snakk om væske som energi. Grunnen til at mange synes dette er litt rart, er nettopp fordi vi hører mest om disse varmepumpene som henter energi fra luften ute og deretter blåser varm luft inn til boligen. Varmepumpene er i en stadig utvikling, og derfor er det naturlig at det allerede finnes ulike virkemåter.

Det å ha varmepumpe er «det nye» og markedet vil trolig bare vokse seg større. Det kan også hende at det blir andre virkemåter i fremtiden – det vet vi ikke enda.

Væske vann varmepumpe pris

Hvis du nå har begynt å vurdere en væske vann varmepumpe, har du sikkert allerede startet prosessen der du tenker på hvor mye det kommer til å koste deg. Sånn er det bare med oss mennesker, vi er ekstremt opptatt av pris. Når det kommer til varmepumper er det ikke så rart at man bryr seg om pris, det er jo selvfølgelig kostbart.

Pass på at du tenker på det å kjøpe varmepumpe som en investering. For det er det faktisk. Du kommer til å tjene inn mye ved at strømregningene dine plutselig inneholder en lavere sum en det du er vant til. Det er også en investering i en bedre hverdag, noe som er viktig å ha fokus på for oss alle.

Billig vs kvalitet

Noen prøver å finne den varmepumpen som er absolutt billigst. Det er selvfølgelig ganske stor variasjon når det kommer til pris – du finner priser i begge ender av skalaen. Det er dog ikke sikkert at det er så lurt å gå for den aller billigste. Du må i hvert fall ha tenkt nøye gjennom et slikt valg. Noe av det viktigste med en varmepumpe er at den fungerer som den skal og at den varer i lang tid, dermed er kvalitet noe som bør prioriteres når kjøpet skal gjennomføres.

Dette betyr selvfølgelig ikke at du trenger å gå for den dyreste. Det er ikke sikkert du trenger den dyreste, faktisk så kan det hende at det for ditt bruk holder lenge men av de som er snille i pris. Dette er noe du burde få hjelp til fra en forhandler, slik at du er sikker på å gjøre et godt kjøp.

Når det kommer til væske vann varmepumpe, kommer prisen selvfølgelig også litt an på hva situasjonen din er. Det kommer an på om du allerede har vannbåren gulvvarme, eller om dette er noe du skal skaffe deg i tillegg til selve pumpen. For de som bygger nytt blir det selvsagt en annen sum (totalt sett) enn for de som har vannbåren gulvvarme og kun skal kjøpe inn varmepumpen + installasjon.

Montering og installasjon

Husk også på at montering og installasjon av væske til vann varmepumpe ofte kan komme i tillegg til prisene du ser på varmepumpene, dette gjelder spesielt hvis du ser på nettet. Noe mange gjør for å danne seg et bilde av de ulike prisene og valgene.

Det er viktig at du går til en profesjonell leverandør for å få en sikker og trygg installasjon. Disse montørene vet blant annet akkurat hvor og hvordan din varmepumpe burde henge/være/festes, for at den skal fungere optimalt. Det er dumt å investere i en dyr varmepumpe, for å deretter henge den opp selv og da ende opp med en pumpe som ikke fungerer slik man hadde forventet.

Befaring før montering av væske til vann

For noen leverandører vil det være aktuelt med en befaring i forkant. Dette er noe du som kunde i så fall skal være veldig glad for. Det betyr at montøren kan gi deg mye bedre hjelp og service. Da vil de se boligen din og de vil vite hva som er best for deg. I tillegg vil de også få et bedre innblikk i selve installasjonen, slik at det blir lettere den dagen de skal montere din væske til vann varmepumpe.

En slik befaring gjør deg bare tryggere på at du får et godt produkt og en god installasjon.

Tilbud på væske til vann varmepumpe

Det beste du kan gjøre for å sikre en god pris på din væske til vann varmepumpe er å innhente flere ulike tilbud. Det betyr at du burde ta kontakt med ikke bare én leverandør, men mange forskjellige. Du ber dem om å gi deg et tilbud på den varmepumpen du ønsker, og når du da har mange å velge mellom – da kan du velge det billigste alternativet. Du kan spare en del penger på å gjøre det på denne måten. Samtlige leverandører ønsker selvfølgelig å ha deg som kunde, derfor vil de gjerne strekke seg langt for å kapre deg.

Et godt tips er å spørre ulike leverandører om det kanskje er billigere på et annet tidspunkt. Noen ganger kan varmepumper og montering være billigere utenfor sesong, nettopp fordi firmaene da har mindre å gjøre. Det kan i hvert fall være verdt å sjekke opp dette.

La oss finne leverandør av væske til vann

De fleste synes det er både tidkrevende og slitsomt å skulle ringe rundt til flere ulike leverandører for å innhente tilbud. Derfor har vi inngått et samarbeid med en aktør som forenkler denne prosessen. Du fyller enkelt ut et skjema, og innen kort tid vil du bli kontaktet av leverandører. Vi passer på at firmaene får din informasjon, og de vil raskt komme på banen for å gi sitt tilbud.

Det betyr at du kommer raskere i mål, samtidig som du fremdeles har muligheten til å spare penger. Når du har flere ulike tilbud foran deg, kan du nemlig velge det tilbudet som frister mest. Og da skal vi ikke se bort ifra at du går for det billigste alternativet.